2023. július 19-23. között új rendezvénnyel érkezünk, melynek fő pillérei az Egészség-Életmód, a Tudatosság-Önismeret és a Fenntarthatóság-Ökotudatosság!

A test-lélek-szellem Harmóniája, minden szinten az Egységbe kerülés, a MAGhoz kapcsolódás és önMAGunk kibontakoztatása a cél. Három előadói színpadon készülünk a három fő pillérről szóló változatos témákkal, meditációkkal, jógával, edzéssel, kerekasztal beszélgetésekkel, esténként pedig koncertekkel várunk nagy szeretettel! Ezek mellett épül Kreatív Tér batik mandalakészítéssel, Öko-játszóház fenntartható szemléletben és KolibriEnergia kezelő tér a gyógyulni, feltöltődni vágyóknak!

A Kincsek Völgye ad otthont rendezvényünknek, ami maga is egy gyönyörű, fenntartható szemléletű, tavasszal virágmandalákba boruló helyszín, medencével, jurtával, két kisebb házzal és egy központi nagy épülettel, 10 km-re a Balatontól. A szállás a helyek függvényében lehetséges saját sátorban, ez a bérlethez jár. Aki a jurtában (15 hely összesen) szeretne megszállni, 4500,- Ft/fő/éjszaka költségért megteheti, amíg van szabad hely (csak 4 éjszakára foglalható). A szobák már beteltek. A parkolás biztosított.

A fesztiválon elérhető lesz Fleck Gábor kreatív séf által készített vegán menü előrendeléssel, illetve egy vegán büfé, ahol kapható lesz smoothie, szendvics, nassolnivaló és napi egy meleg tésztaétel. A fenntarthatóság jegyében kérjük, hozz saját poharat, tányért, evőeszközt. A tudatosság és a testi-lelki-szellemi harmónia miatt a fesztivál tudatmódosító szer mentes, így alkoholt sem fogunk árusítani.

 
A programok szerda 18:00-tól vasárnap 18:30-ig tartanak. A fesztivál bérlet ára a teljes időtartamra 36 000 Ft, a sátorhelyek beteltéig sátorhellyel együtt.
A napi jegy ára csak szerdára 5000 Ft, csütörtökre (ehhez jár a szerda), péntekre és vasárnapra 12 000 Ft, szombatra 15 000 Ft.
A belépés 6 évesnél fiatalabb gyerekeknek ingyenes, 6-12 éves kor között a heti bérlet 12 000 Ft, a napi jegy 3 000 Ft.
Jegyet, bérletet vásárolni már csak a helyszínen lehet, készpénzzel vagy átutalással.

Előadók

Aranyosi Tímea és Havasi László – Öko játszóház

Categories: CSÜTÖRTÖK, MŰVÉSZEK, JÁTSZÓHÁZ, PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP

„Szeretettel várunk Titeket a MAGfesztivál öko-játék terében!
Különleges ismeretterjesztő és szórakoztató játékok, kreativitásotokat előhívó kézműves foglalkozásokkal várunk Titeket! Mesesarok és kincskereső játékkal is bekapcsolódhattok a fesztivál ideje alatt.

Aranyosi Tímea vagyok, és gyerekkorom óta érdekelt a Földünk védelme, így később szakmámnak is a környezetvédelmi mérnökséget választottam, de önkénteskedtem több környezetvédelmi szervezetnél is, pl.: Zöld-Híd Alapítvány, Greenpeace, és végül az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvány környezeti nevelő munkatársa voltam. A munkám során Földünk kincseiről és annak megóvásáról játékosan tanítottam gyerekeket, illetve időnként ők is tanítottak engem. 🙂

Örömmel fogadtuk el párommal, Havasi Lászlóval a fesztiválra való felkérést, és izgatottan várjuk a Veletek való találkozást.
A programot úgy állítottuk össze, hogy kicsiknek-nagyoknak de akár szüleiknek is legyen érdekes élmény, és játékos tapasztalás az Öko-színpad mellett.

Gyertek velünk egy játékos és kreatív ismerkedésre a Földünkről és életmódunkról.
Aranyosi Tímea és Havasi László”

Aranyosi Tímea és Havasi László – Öko játszóház

Bajnóczy Zoltán

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Az Öko Színpad újabb gyöngyszeme a zöld építkezés, zöld otthon témájában: „Szalmaszál(l)ak: otthonteremtés föld és nap ölelésében”

„Bajnóczy Zoltán vagyok, végzettségem szerint angol-magyar szakos középiskolai tanár. 2004 óta a műfordítás, szépirodalom, diákszínjátszás szentháromsága vezérelt. 2020 óta minden erőmmel azon vagyok, hogy visszataláljak a természetbe. A valódi hazatalálás egyik alapja az otthon. Egy olyan ház, amit végre nem az örökkévalóságnak építünk, hanem önmagunknak és szeretteinknek, hogy aztán – ha eljött az idő – szinte emberi kéz érintése nélkül visszatérhessen oda, ahonnan vétetett… addig viszont minimális környezetterheléssel szolgáljon minket fizikai és spirituális értelemben egyaránt. Hegedűs Zsolt építész ötletéből hívtam létre egy kezdeményezést, amit szalmaszál(l)aknak kereszteltem el. Erről mesélek a MAG fesztiválon. Szeretettel várlak Benneteket!”

Bajnóczy Zoltán

Bakos Attila

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Bakos Attila író, filozófus, a jóga tudomány és vedánta mestere, a védikus kultúra magyarországi megalapozója, aDanvantara Kiadó ügyvezető igazgatója, a Narada Védikus Akadémia alapító tanára, elnöke, a Brahmana Misszió Egyesület alapítója.

A Védikus, Brahmanikus kultúra és a jóga-lélektan tanait 1988 óta oktatja Magyarországon. Elméleti és gyakorlati jóga tanulmányait 1982-ben kezdte B.A. Narajan Szvámí és B.R. Sridhara Szvámí útmutatása mellett. 1994-től 2010-ig közvetlen tanulmányokat folytat Bengáliában (Kalkutta, Navadvip) és Orisszában (Puri) B. S. Govinda Szvámí vezetésével. Magyarországon a Zsigmond Király Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán szerzett diplomát. 1988 óta folyamatosan publikál, saját verses és prózai művein kívül egyebek mellett magyarul megjelenteti a Vedánta-szútrát, Dr. Georg Feuerstein és Szvámí Ráma életművének jelentős részét, valamint Srí Aurobindo tanításait.  2014-ben jelent meg összegző műve Ég a szívben – A megvilágosodás filozófiája és pszichológiája címmel, mely tartalmazza az Upanisádok, a Vedánta és a Számkhja tanítását. 2016-ban megjelent Asztro pszichológia című műve, mely a Védikus Asztrológia legfontosabb jellemtani összefüggéseivel foglalkozik.

2017-ben feleségével és alkotótársával kiadják a Csakra pszichológia kötetüket, mely tartalmazza a teljes Jóga-csúdámani Upanisád magyarázatokkal ellátott fordítását. Még ugyan ebben az évben saját gondozásukban megjelentetik a Bhagavad-gítát és a Patanjali Jóga Szútrákat, a szükséges magyarázatokkal és kiegészítésekkel ellátva.  Műveit és előadás hanganyagait a Danvantara Kiadó gondozásában jelenteti meg.  

2007-ben Dr. Bakos Judit Eszterrel közösen megalapítják a Narada Védikus Akadémiát, a védikus kultúra és ősműveltség szabadegyetemét. 
A Narada Akadémia megalapításának célja a jóga tudománya a jógapszichológia és a védikus bölcselet mindennapjainkba illeszthető önismereti tanainak továbbítása előadásokon, képzéseinken, tanfolyamokon és jóga táborokban, valamint a test és a tudat egészségének kialakítása, megőrzése és fejlesztése a jóga gyakorlati eszköztára, ászanák, pránájáma, relaxáció, jóga nidra valamint a mantra jóga és zenés mantrameditációk segítségével.

Szakmai tevékenységek:
Yoga filozófia és gyakorlati módszertan kutatás 1980-tól folyamatosan. A védikus kultúra folyamatos terjesztése országszerte 1983 óta

 • Brahmana beavatás | Abhaj Narajan Szvámí, 1987
 • Yoga tanulmányi utak, képzések és továbbképzések Indiában 1998 óta kétévente (New-Delhi, Kalkutta, Puri, Vrndavan, Jaypur, Nawadvip)
 • Évente 200 előadás, filozófiai est ország szerte 1984 óta.  Témák: Jóga Pszichológia; Jóga filozófia;  Védanta, Számkhya, Védikus kultúra, Hindu bölcselet-elmélet, Asztro Pszichológia; Magyar őstörténet;

Könyvei: A Bhagavatam meséi három kötetben versben elbeszélve 1989,1995, 1997 magyar és angol (USA) nyelven, A Duna Evangéliuma, Kőtörő Fű, Magyarország Harmadik Szemmel, Asztro Pszichológia, Védanta Szútra, Csakra Pszichológia, Patanjali Jóga Szútrák Pszichológiája, Bhagavad Gítá, A Számkhya jóga pszichológiája, Síva Purána, Az Avadhúta-gítá pszichológiája, Védanta Szútra

Bakos Attila

Baranyi Edit

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK

Baranyi Edit rövid előadás után terepbejárást vezet majd, és a gyűjtött vadnövényekből főző workshopot tart.

„Hosszú út előzte meg a vadnövényekból való ebédkészítést.  Szegeden egy panell lakásban nőttem fel, ahol sok minden magától értetődő volt: a víz a csapból, a fűtés a radiátorokból. Az élet egyéb területe már nem volt ennyire kényelmes és könnyű, mint este alábújni a forróvizes tus alá, bár azt is ösztönösen éreztem, hogy nem ez az igazi élet.
Az igazi életért küzdeni kell, meg kell érte dolgozni, és mint a futóversenyen, amikor dobogóra álltam végül, nos, azt is sok-sok munka előzte meg.
Így végtelenül örültem, amikor kertes házba költöztünk egy kicsiny dunántúli faluba, Szárra hogy lám, itt nincs gáz bevezetve, itt akkor lesz meleg, ha előtte begyújtunk. Bár áram itt is volt, így melegvíz is volt, de legalább a ház melegéért dolgozni kellett. Megszerettem a fa illatát, a hasogatás látványát, a küzdést a fával. Ma is szeretem, bár ma már sajnálom az erdőket is, hogy hihetelenül gyorsan pusztulnak.

De az erdőt magát végtelenül szeretem. Erdőfürdő, olvastam valahol, és valóban. Míg a víz a testet tisztítja, addig az erdő hangos csendje a lelket hozza helyre.
Vágyakozni kezdtem a szegedi és pesti kávéházak, mozik, sétálóutcák, iskolák, szerkesztőségek színes kavalkádja után az egyszerű munkás élet iránt. Itt, Száron tanultam meg sajtot készíteni, szappant főzni, szőni, jurtát készíteni, megtanultam, hogy a növények nem hangosan beszélnek, de igenis van szavuk, és milyen jó a közelükben lenni. Tanulom a szív csöndjét is, ahol Isten halk és szelid hangja hallható, főképp akkor, ha kivetem magamból az önzést, a tapintatlanságot, a kevélységet, a gőgöt, a bujaságot, a torkosságot, és mindennap arra kérem a teremtő Istent – imában- , hogy legyen velem, és segítsen. Így olykor sikerül adni, áldás lenni mások számára is.
Valahol ez az igazi élet.
Ahogy Isten is ad minden reggel, amikor felébredek, a Napot, a fény játékos sugarát a hálószoba falán, a diófa hatalmas és jól eső árnyékát a kertben, a tüdőmben a levegőt, azt hogy lélegzem – ezt mind kapom Tőle. Csupa ajándék egy nap, tele apró meglepetésekkel, örömökkel, találkozásokkal.
Ha mindezt, magát a létezést így szemlélem, kozmikus valóságában, akkor az élet egy hatalmas Jó és Szeretet, ami mögött ott lapul maga a Jóség és Szeretet forrása, maga Isten. Minden, ami teremtetett, jó, és benne maga az ember, vagyis én és te is, jó vagyok és jó vagy. Ezzel a tudással már lehet élni.”

Baranyi Edit

Bartholy Judit

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP
Bartholy Judit akadémikus, 1976-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar meteorológia–matematika szakán. Egy évtizedet töltött az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati előrejelző csoportjában. 1978-ban egyetemi doktori címet szerzett az ELTE Meteorológiai Tanszékén. 1985-ben fél évet töltött Washingtonban, mint MTA ösztöndíjas. Másfél évtizedet töltött az Országos Meteorológiai Szolgálatnál, 4 évet tudományos titkáraként. 1992–tõl dolgozik az ELTE TTK Meteorológiai tanszéken, melynek közel két évtizedig tanszékvezetõje volt. 2006 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Kutatási területe az éghajlattan, a statisztikus klimatológia és a matematikai módszerek légkörtudományi alkalmazása.
Elõadásában a globális klímaváltozás eredetérõl, okairól, az emberiség felelõsségérõl, s a várható változások globális és regionális mértékérõl, következményeirõl beszél majd.

Bartholy Judit

Beda Szabolcs

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK

“Beda Szabolcs vagyok, a Sashegyi Gepárdok futócsapat tagja. 30 éve futok, 10 éve már vegánként.
Az eredményeim, teljesítményem javulásában – a rendszeres és következetes edzésmunka mellett – fontos szerepet játszik a táplálkozás. 2007-ben lettem vegetáriánus, 2012 óta pedig növényi értenden élek, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztok. A vegán táplálkozáson belül is a magas szénhidráttartalmú irányzatot követem, ami a legoptimálisabb a hosszútávfutás esetén. Amióta ennek megfelelően táplálkozom, sokkal energikusabbnak, erősebbnek érzem magam, gyorsabban regenerálódom a hosszabb edzések, versenyek után.
Ez az eredményekben is megmutatkozott, 2014-ben Szenior Maraton Európa-bajnoki, 2015-ben pedig világbajnoki címet szereztem, 2016-ban 50 km-en Országos Bajnokságot nyertem.
2020-ban álltam át teljesen az ultrafutásra, ebben az évben teljesítettem első 100, majd pedig 200 km feletti (Ultrabalaton) versenyemet, 2021-ben pedig már sikerült nyernem a 12, 24, illetve 48 órás Országos Bajnokságon. Ebben az évben az Év Ultrafutójává is választottak. 2022-ben a 12 és 48 órás Országos Bajnokságon sikerült megvédenem a címemet, utóbbin új országos csúcsot futottam 410 kilométerrel. Emellett 100 mérföldön is országos bajnok lettem, más távokon pedig dobogón végeztem. A tavalyi évi eredményeim alapján újra az Év Ultrafutójává választottak.”
Előadása címe: Ultrafutás növényi étrenden.

Beda Szabolcs

Benny Bettane

Categories: CSÜTÖRTÖK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

A nemzetközi handpan közösség egyik kiemelkedő zenésze, a Belgiumban élő, ausztrál Benny Bettane is ellátogat hozzánk és színpadra lép egyénileg és duóban is!
Benny egy igazi multiinstrumentalista, zeneszerző handpan játékos. Az elsők között kezdett játszani ezen a különleges hangszeren. Az utóbbi évtizedben nemcsak koncertezett, de tanította és népszerűsítette is a handpanen való zenélést Európában, Ázsiában , Afrikában és Észak-Amerikában. Különböző stílusokat ötvöz, igazi fúziós zenész: játékában megjelenik a világzene, a jazz, a funk és az elektronikus irányzatok is. Gyógyító hangfürdőket is tart.

Benny Bettane

Bergovecz László

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK

A Fenntarthatóság-Ökotudatosság színpadán vendégünk lesz a Magyar Vegán Egyesület elnöke, Bergovecz László! Tanulmányai szerint formatervező, kreativitását vegán aktivistaként kamatoztatja. Lehetővé tette Magyarországi fejezetét a Növényi Konferenciának (Plant Powered Perspectives – Hungary / a konferencia a legnagyobb gyártók vegán törekvéseit foglalja össze). Az egyik alapítója a Vegan Business Circle-nek. Szintén alapítója és vezetőségi tagja a NÉGYOSZ-nak. BergO nagyon fontosnak tartja a diskurzust a társadalom morális fejlődése körül, a civilizáció virágzása érdekében. Tetteivel az embert próbálja kedvesebbé, alázatosabbá és együttérzőbbé tenni a kultúra tágításának segítségével.
Előadása a veganizmus és a környezettudatosság összefüggéseit vizsgálja.

Bergovecz László

Dr. Borbély Katalin

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Dr. Borbély Katalin a nyugati orvoslásban is nagyon tapasztalt mint sürgősségi és háziorvos és a funkcionális medicinával, életmód- és táplálkozásterápiával, hipnózissal, akupunktúrával és homeopátiával is mélyen foglalkozott.

„Mentőorvosként kezdtem orvosi pályafutásom. Villogó kéklámpa és sziréna mellett tanultam az orvoslást, hangsúllyal a sürgősségi ellátáson. 13 év elteltével, negyedik gyermekünk születése idejében, „váltottam” a háziorvoslásra két alapvető okból. Egyrészt dacára a látványos, sikeres mentéseknek, óriási lelki teherré vált, hogy voltaképpen nem tudtam követni a betegek sorsát, akikkel munkám során találkoztam, pedig ezt egyre fontosabbnak láttam. Másrészt úgy adódott, hogy éppen szabaddá vált egy háziorvosi állás a lakóhelyünk közelében, ami négy gyereket mellett szintén nem volt mellékes szempont.

Hatalmas elvárásokkal kezdtem a körzeti munkát, és túl hamar értek a pofonok, mivel a krónikus bajokkal küszködő betegek nem gyógyultak meg! Egy időre néhányuk jobban lett, de az idő múlásával tüneteik mindig visszatértek és minden csak ismétlődni vagy romlani tűnt. Mindezek miatt egyre többet és többet igyekeztem tanulni, igy megtalálva az integratív orvoslás számos módszerét, amiket a napi rendeléseimen, akár az ügyeleti órákban is tudok alkalmazni. Igy lettem háziorvos és kórházi konzultáns homeopata orvos Angliában, Funkcionális Medicina licence vizsgás orvos, akupunktúrás, reflexológus terapeuta, NLP mester és Lifestyle Coach. Jelenleg az Életmódorvoslást tanulom itthon és dolgozom a háziorvosi valamint a sürgősségi ellátásban is.

Biztos vagyok abban, hogy nincs olyan tudásszint, amikor hátra dőlhetünk és azt mondhatjuk elégedetten, hogy már mindent tudunk. Nincs olyan, hogy a kitűnő minősítés kitűnő orvosi tevékenységet is jelent. Önmagukban nem számítanak a címek.
Mindezen tapasztalatok, tanulások, a szívszorítóan megható gyógyulások folyamatosan emlékeztetnek arra, hogy milyen sokat kell tanulnia egy orvosnak az életben, és soha nem mondhatja el, hogy már minden tud, vagy hogy tudja az egyedül üdvözítő módszert. Nincs olyan.

Van a beteg ember és a gyógyásza. Mindkettejükben az akarat a gyógyulásra és gyógyításra. Van a tudás és a nem-tudás nem-szégyenlése, okoskodás helyett van a tanulás, és így hol lassabban, hol gyorsabban, de haladhatunk az Egész-ség felé. Mindig csak együtt.”

Dr. Borbély Katalin

Boromisza Zsombor

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK
“Boromisza Zsombor vagyok, tájépítész, szakmámon belül elsősorban a tájvédelemben, természetvédelemben érzem otthonosan magam, szakértői tevékenységem főleg ezekhez a területekhez kapcsolódik. Főállásban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusának oktatója és főigazgató-helyettese vagyok. A magánéletem és a tudományos kutatásaim egyaránt a Velencei-tóhoz kötnek, egyre jobban foglalkoztat a klímaváltozás hatása a tó hosszútávú hasznosítására. Környezeti nevelési programok szervezésével 2006 óta foglalkozom, amelyeket egyre többször össze tudok kapcsolni a hobbimat jelentő természetfotózással. A Woodapest Egyesület alelnökeként városi természetvédelmi, faültetési programok szervezésében is résztveszek. (Továbbiak a weboldalamon és a közösségi média felületemen olvashatóak: bzsombor.hu, Instagram: @boromisza_zs)”
Előadásai:
“Mi lesz a nagy tavainkkal a klímaváltozás tükrében?”
“Ökoturizmus – szemléletformálás”

Boromisza Zsombor

Cseke Szabolcs – Tücsökszabi

Categories: CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK
Egy varázslatos, ellazulós koncerttel és két gyerekeknek szóló zenéléssel, Tücsökszabi Mókával vár bennünket a MAGfesztiválon Cseke Szabolcs!
„A szeretettel, személyesen átadott élő zene, a ringató hegedűszó, a handpan, a hangtálak bongása, az áldott csend éltet, gyógyít, felemel. Összeköti rajtad keresztül az Eget a Földdel, segít megtalálni az utat belső fényed felé. Segít a tisztulási, öngyógyítási folyamatok beindításában.
Cseke Szabolcs zenepedagógus vagyok, a gyerekek Tücsökszabija, a Tücsökmantra Örömzene, az Örömóra, a HANGÖLELÉS megálmodója. Gyermekműsorok, felnőttkoncertek és zeneterápiás foglalkozások szereplője. A szeretet, az öröm és a szabadság nagykövete.
A zene gyógyító ereje, a közös dalolás, a hegedű szívtől szívig áradó hangja, a handpan és a hangtálak harmonizáló ereje segít elérni az összhangot a természettel, a transzcendenssel, embertársaiddal és önmagaddal.
Ez a pillanat maga az EGÉSZség. A gyógyulás, a kiteljesedés felé vezető út.
Gyere, és élvezd a csoportos lubickolást a zene tengerében, a ringatózást a hegedű, a handpan és a hangtálak hullámain. Ez az óra elméd lecsendesítésének, belső fényed ragyogásának ideje. Csendes jelenlét az elengedés, a megbocsátás és a hála birodalmában.
Tücsökszabi néven hangszeres, énekes, játékos készségfejlesztő foglalkozásokat, vidám, pörgős gyerekkoncerteket, és interaktív mókákat tartok óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Ehhez a hátteret énektanári és gyermekvédelmi tapasztalataim, népzenész és gyermektáncházas múltam, széleskörű hangszerismeretem biztosítják. Saját szerzeményű dalaimmal igyekszem egy szép, örömteli világot teremteni a szülők, a gyerekek és önmagam számára.”
Szeretettel: Cseke Szabolcs hangölelő”

Cseke Szabolcs – Tücsökszabi

Dr. Csomai Zita

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT, VASÁRNAP

Vendégünk lesz dr. Csomai Zita, aki a holisztikus szemléletű gyógyításról, a hosszan tartó vírusos fertőzések kezeléséről és a daganatos betegségek megelőzéséről és gyógyításáról tart majd nekünk előadást!
“Gyermekkorom óta orvos, vagy ma már inkább azt mondanám gyógyító akartam lenni. 1999-ben végeztem általános orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban, illetve onkológia osztályon dolgoztam éveken át.
A kórházi, a mentős és az ügyeleti munkámban mindig hiányoltam annak a lehetőségét, hogy a betegekkel hosszabb időt eltöltve segítsem őket az okok felderítésében, a megoldás megtalálásában, és ezáltal a gyógyulásban. Egyre nagyobb hiányát éreztem annak, hogy a tünetek, betegségek okát kutassam, megpróbáljam felderíteni, mi lehet egy-egy probléma hátterében.
Ezért 2003-ban természetgyógyászatot – annak szinte minden ágát – kezdtem tanulni. Életmód-tanácsadó és terapeuta, Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta és Fitoterapeuta szakvizsgákat tettem. Ezeken a szakokon jelenleg is oktatok a Helica Stúdióban és vizsgáztatok, illetve szakértő vagyok az Országos Kórházi Főigazgatóságon, emellett az Egészségügyi alapismeretek és Természetgyógyászati alapismeretek képzéseken is oktatok, szakértő és vizsgaelnök vagyok.
Munkám során a legfontosabbnak a megelőzést és az egészség megőrzését tartom az életmód átalakításával, beleértve a táplálkozás rendezését, a tápanyagok bevitelét, a méregtelenítést, a nehézfémek eltávolítását, a krónikus vírusok, baktériumok, más kórokozók feltérképezését és kezelését, a természetes szerek és módszerek alkalmazását, de a gyógyító beszélgetést és a stressz kezelését is.
A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazom, a testi, lelki és energetikai egységet, egészséget igyekszem helyreállítani. Nagyon fontosnak tartom a nyugati orvostudomány és a természetgyógyászati lehetőségek ötvözését, hiszen a megelőzésben és a rehabilitációban, a kiegészítő kezelésekben a természetes módszerekkel rengeteget javíthatunk a beteg állapotán. Azonban a sürgősségi helyzetekben elengedhetetlen a gyors orvosi segítség, akár gyógyszerek, akár műtéti beavatkozások formájában.
Kiemelkedően fontos számomra az oktatás, a szakemberek képzése, a továbbképzések, hogy minél több olyan természetgyógyásszal találkozzunk, akik jól felkészültek, valóban akarnak és tudnak segíteni a betegeknek. Természetesen én magam is rendszeresen veszek részt továbbképzéseken, konferenciákon, hiszen számomra is ugyanolyan fontos a szakmai felkészültség és fejlődés.
A képzéseim nagy része laikusok számára is érthető, hiszen lényeges, hogy a páciensek és hozzátartozók több információhoz jussanak az állapotukkal és a kezelési lehetőségekkel kapcsolatban.
A képzések mellett 9 könyvet írtam, melyek további segítséget nyújthatnak az érdeklődőknek és a szakembereknek egyaránt. A 10. könyvem április 24-én fog megjelenni.”

Dr. Csomai Zita

Dr. Demeter Tamás

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Dr. Demeter Tamás a Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület (MOTE) alapító tagja, a Fenntarthatóság-Ökotudatosság színpadon találkozhatunk vele!
„2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán, és közel tíz éve az egyetemi klinikán dolgozom Budapesten, ahol fogorvostanhallgatók oktatásával, betegellátással és kutatással foglalkozom.
Életemben régóta központi szerepet kap a környezeti érzékenység, az ökologikus gondolkodásmód, a világ jobb hellyé alakításának vágya. Az emberiség által okozott, egyre súlyosbodó ökológiai válság kulturális, gazdasági és társadalmi krízis is egyben, mely civilizációnk jóllétét és jövőjét fenyegeti. A megoldás a mi kezünkben van, melyhez a kulcs a gondolkodásmódunk, viselkedésünk, mindennapi szokásaink megváltoztatása, újragondolása.
Szakterületem, a fogászat, tágabb értelemben véve az egészségügy jelentős környezeti lábnyommal bír. A 2021-ben alapított, kutatással és szemléletformálással foglalkozó egyetemi munkacsoportunkkal ennek mértékét vizsgáljuk, illetve a nemzetközi törekvésekkel összhangban igyekszünk kiutakat, ökologikus alternatívákat keresni és mutatni a szakmabelieknek és a magánembereknek is.
Előadásomban a fogászati ellátás környezetterhelésének ismertetésén túl a megelőzés-központú betegellátás, az öko-tudatos gondolkodásmód és az egészségmegőrzésre törekvő attitűdök fontosságának kiemelésével szeretném ezeket a kiutakat felvázolni és kihangsúlyozni.”

Dr. Demeter Tamás

Dittrich Ernő

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP

Az ÖkoSzínpad programjának összefogását nagy örömünkre dr. Dittrich Ernő vállalta!
Ernő a Pécsi Tudományegyetem oktatója, a műszaki tudományok doktora, vízügyi-, környezetvédelmi- és klímavédelmi szakértő, tervező, feltaláló, író. ” A jövő neve Élet – Megoldás a klímaváltozásra, avagy a változás 6 programja” című könyv szerzője, a „Just Do Better World” blog és youtube csatorna bloggere/vloggere, 5 gyermekes családapa. 25 éve foglalkozik klímaváltozással és a környezetvédelmi problémák megoldásával. Fő életfeladatának a klímaváltozás megoldását tekinti. Szakmai életében és magánéletében is igyekszik mindent megtenni azért, hogy egy ökotudatosabb és boldogabb világban éljünk, ahol az emberek egymással békében és a természettel egyensúlyban élnek.
Bővebben: https://justdobetterworld

Dittrich Ernő

Ekés András

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Az ökotudatos közlekedés témakörével is foglalkozik a MAGfesztivál Öko Színpadának gazdag programja. Ide várjuk Ekés Andrást is, előadásának címe: „A közlekedés, amihez mindannyian értünk”.

András 2002 óta foglalkozik város- és közlekedésfejlesztéssel hazai és nemzetközi környezetben.
Tanulmányait Budapesten, a franciaországi Bordeaux-ban, majd Győrben végezte, tájépítészmérnök és közlekedési szolgáltatás tervező szakmérnök. Elhivatott az élhető városok és a fenntartható városi közlekedés érdekében.
2002 és 2015 között a Városkutatás Kft. munkatársa, később ügyvezető igazgatója volt, 2015 óta a Mobilissimus ügyvezetője, illetve emellett dolgozik a FAIRTIQ közlekedési mobil app készítői számára is. A Mobilissimus fő területe a közlekedésfejlesztés, és leginkább az emberközpontú tervezés, amelyre ma különösen nagy igény kellene, hogy legyen.

András munkatársaival kidolgozta számos hazai és külföldi város közösségi közlekedésének megújítási terveit, ahol az utasforgalmi felvételektől a hálózat, a menetrend és az utastájékoztatás újratervezéséig és a megvalósításig számtalan lépést koordináltak. Nemzetközi, EU-s munkában is részt vesz, melyek fő iránya a fenntartható városi mobilitás iránti szemléletformálás, a közösségi tervezés közlekedési problémák megoldására. Rendszeres előadója és trénere mobilitással kapcsolatos egyetemi képzéseknek, illetve hazai és nemzetközi konferenciáknak.
Sokat fényképez, főleg a bennünket körülvevő városi környezet és közlekedés világát, gyakran hozza mozgásba a fotóival a várost, ahol épp jár. Ez nem csak szakmai ártalom, hanem relaxáció is. András olyannal foglalkozik, amelyről mindig is álmodott.

Ekés András

Élő Otthonok Közösség – Schuckert Gréta és Pálfy Dániel

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

„Schuckert Gréta vagyok, diplomás látványtervező. A Képzőművészeti Egyetem évei után Londonban dolgoztam színházi társulatokkal, később üzletek berendezésével, cégek arculatának megtervezésével foglalkoztam. Nyolc év után a nagyvárosból és a fogyasztói társadalomból kiábrándulva költöztem haza egy egyszerűbb, igazabb életet keresve. Közel tíz éve vegetáriánus vagyok, a tudatosabb táplálkozásnak sok hozománya van az életemben. Mióta Bálványosra költöztem, nagyszerű emberekkel kerültem kapcsolatba. Talán először tapasztalom meg egy igazi közösség erejét, egy magasabb, tudatosabban teremtő emberi minőséget. Egyre közelebb élek a természethez, egyre jobban értem az élet működését. Meggyőződésem, hogy emberi létünkben a teremtés egyik legmagasabb szintje a házépítés. Az alkotás öröme, az önkifejezés vágya tűzként lobog bennem mindig és most ebben a legnagyszerűbb formában bontakozhat ki: házakat építek.”

„Pálfy Dániel vagyok. Méhész családba születtem, a felmenőim méhészeti múltja négy generációra, több mint 100 évre tekint vissza. A természet szeretete és tisztelete már gyermekkorom óta szerves része az életemnek. A munkahelyem tizenöt éven át maga a természet volt, a méhek zúgása összefonódott bennem a számos méhészeti helyszín természetes varázsával. A méhekkel együtt volt szerencsém megélni a teremtés csodáját Magyarországon, Finnországban és a Felvidéken egyaránt.
Sokat hallunk róla, hogy a méhek veszélyben vannak. Aki igazán érti a méhek világát valószínűleg már régen rájött arra, hogy a méhek csupán olyan tükre a valódi problémáknak, amit mi méhészek majdnem sejt szinten láthatunk a méhek életébe belepillantva. Hiába próbálkoztam hosszú éveken át, hogy a megélhetési méhészkedést a teremtés törvényeinek tiszteletben tartásával folytassam, nem sikerült.
A méhállományunkat lecsökkentve az építőiparban kezdtem vállalkozást, ez az irány mindig közel állt hozzám. Ugyanakkor teljesen véletlenül egy vályogházba költöztünk. Egy olyan vályogházba, melynek gyönyörű természetességét tönkre tette ugyanaz a hibás tudás, ami a méheket is, és mindnyájukat egy nagyon szomorú irányba visz.
Ezen a ponton találkozott az életemben a természet és az építőipar. Hiszem, hogy végül minden szakmában megtalálható a helyes út, én ezt most a természetes építés mentén szeretném végigjárni.

Találkozási pontunk a Bálványosi Világfa Waldorf Iskola volt, ahol gyermekeink osztálytársak. Az iskola közössége azt tűzte ki célul, hogy két új tantermet hozzon létre olyan módon, hogy az ott tanuló gyermekek szinte kizárólag természetes anyagokkal érintkezzenek. Ennek szellemében a saját magunk által bányászott vályog került a falakra, ennek készítésén kezdtünk együtt dolgozni. Hamar megéreztük, hogy ez az együttműködés nagyszerű lehetőségeket rejt magában. Elhivatottak lettünk a természetes anyagok, a régi, jól bevált módszerek egyszerűsége felé. Megfogalmaztuk, hogy ahhoz, hogy mi, emberek jól legyünk, egészségesebbé, tisztábbá kell tennünk otthonunkat, és közvetlen környezetünket.
Azon dolgozunk, hogy élhetőbbé, a természettel és az emberrel együtt működővé tehessük épületeinket, átemelve a régi tudást mai életünkbe. Elbontani és újból felépíteni minden házat nem lehet, de jobbá, tisztábbá, élőbbé varázsolni a meglévőket igen.
Teremtsünk úgy, hogy közben az életet szolgáljuk, ezzel mintát mutatva a jövő nemzedéknek.”

Élő Otthonok Közösség – Schuckert Gréta és Pálfy Dániel

Élő Otthonok Közösség – Timár Tibor és Pethő Sándor

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Timár Tibor: „Erdélyben születtem. Hegyek, erdők, patakok vettek körül gyerekoromban, ezért nagyon belém ívódott a természet szeretete.
Sok mindent csináltam az évek alatt, erdészeti céget vezettem, melynek fő profilja az erdőtelepítés volt, melyben több mint 1 millió fa került elültetésre 10 év alatt a Bakonyban és a Balaton-felvidéken.

Nagymélységi, roncs és barlangi búvároktatóként embereket oktattam és kisértem a határaik megismerésében, ezalatt figyeltem az emberi psziché terhelhetőségét vészhelyzeti, hirtelen változó és nehéz körülmények között.

Feleségem ötlete alapján megalapítottuk a Világfa Waldorf iskolát, mely egy 150 éves épületben kapott otthont és melyből az idén ballag el az első 8-dik osztály.

Nyolc évvel ezelőtt egy akkor még 3 hektáros területet vásároltunk meg és létrehoztuk a Kincsek Völgyét, mely azóta sokat bővűlt és sok embernek, csoportnak ad otthont a fejlődéshez. A Völgyben szakrális geometriával kialakított virágpark, őshonos gyümölcsfák és közösségi terek alakultak az évek során, és mindez folyamatosan fejlődik. Az épületeinkben egyedülállóan csak lábon elszáradt fákat, széldöntött vagy bontott épületfát használunk, ezáltal tiszteletben tartva az életet.

Több nagyobb egyedülálló projekten is dolgozom jelenleg, melyek közül a jelentősebbek a Székelykapuk a Világ Körül alapítvány 7 kapu projekjte, a Világfa Waldorf iskola színház épületének tervezése és megépítése, (egyedi elképzelések alapján, ötvözve a modern technológiát, a természetes építőanyagokat és az ősi tudást) és a Kincsek Völgye fejlesztésén összhangban a természettel.”

Pethő Sándor: „1979 ben születtem Székelyföldön és már kiskoromtól nagyon érdekelt a fúrás-faragás.
Nagyapámtól és édesanyámtól tanultam meg faragni, az első székelykaput 14 évesen készítettem. Már akkor is nagyon érdekeltek a népi művészetek, melyek számomra a fák faragásán teljesedtek ki.
Érdeklődésem hamar ebbe az irányba fordult, nagyon vonzott Őseink faragványokba sűritett bölcsessége. A ház nekem mindig a kapunál kezdődött, ebben fejezték ki őseink az Ég és a Föld közötti kapcsolatukat.
Őseink nemcsak házakat építettek maguknak, hanem önmagukat is kifejezték a faragásokban, szőttesekben, kerámiákban, nemezelésekben. Hiszem, hogy egy házat a természetes anyagok használata mellett a művészi önkifejezés tesz igazán élővé.

Eddigi életem során több mint 220 kapu készült el a kezem munkája által.
26 évesen készítettem el a világ legnagyobb Székelykapuját, mely az erdélyi Torja község határában található, és melynek nagyobb párján jelenleg dolgozom egy nagy nemzeti összefogás jegyében.
Kezem munkája a világ legnagyobb kopjafája is, melyet 2013 ban készítettem, ezmelett az észak-amerikai kontinens legnagyobb székelykapuja is a munkám gyümölcse.

A Székelykapuk a Világ Körül Alalpítvány égisze alatt azon dolgozunk, hogy a világ minden kontinensén álljon egy egy kapu a kint élő magyar közösségeknek és, hogy tovább tudjuk adni a következő generációnak Őseink faragványokba sűritett bölcsességét.”

Élő Otthonok Közösség – Timár Tibor és Pethő Sándor

Fleck Gábor, a MAGfesztivál szakácsa

“Lassan harminc évvel ezelőtt, 1994-ben hagytam abba végleg a húsevést, majd 2015-ben mondtam le az egyéb állati eredetű alapanyagokról is. A felelős táplálkozás és életforma onnantól kezdve számomra egyértelműen a veganizmus lett. A főzés, új ételek kifejlesztése, vegánosítása az évek alatt szenvedélyemmé vált. Kezdetben hobbi szakácsként akadémiai és egyetemi karrierem mellett, ma már főállású vegán szakácsként.
Több, mint két évet a RépaRetek szakácsaként töltöttem el. Ott lehetőségem volt rengeteg mindent kipróbálni, kísérletezni, új recepteket fejleszteni – amiért a mai napig hálás vagyok. Nagyjából kétszáz új vegán receptet írtam meg, kísérleteztem ki, fejlesztettem a menübe illesztésig bezárólag, majd készítettem őket rendszeresen az ott töltött több, mint két év alatt. Közben lehetőségem volt arra is, hogy tanfolyamok, workshopok keretében mások számára is megtanítsam a vegán ételkészítés csínját-bínját. A tanítás mindig is fontos része volt életemnek – és ezt szakácsként is gyakorolhattam.
Közben egy idő után elkezdtem a fejlesztési munkát a desszertek felé kiterjeszteni. Többek között több, mint huszonöt prémium kategóriás torta receptjét alkottam meg.
Később a SlowFoodiez vegán étterem szakácsaként dolgoztam – annak megszűntéig. Itt belekóstolhattam az à la carte világába, melyet szintén nagyon élveztem. Ezt követően kezdtem bele abba, amit már évek óta terveztem: egy saját brand és cég kiépítésébe és elindításába. Ez lett a Mishto.
A vegán szakács pályán több dolog hajt. Az etikai megfontolásokon túl – de azzal szoros összefüggésben – célom megmutatni, hogy tisztán növényi alapanyagokból épp oly ízletes ételeket lehet készíteni, mint úgynevezett „hagyományos” konyhai alapanyagokból – ráadásul egészségesen. Akkor érzem ezt a munkát sikeresnek, ha az elkészített ételek mind vegánok, mind nem vegánok számára hasonló élményt okoznak és őket megelégedettséggel tölti el.
Véleményem szerint vegán szakácsnak lenni épp ezért komoly felelősség: az elkészített ételek a vegán konyha, tágabb értelemben maga a veganizmus megítélését befolyásolják mindenki szemében.
Ezek azok a dolgok, melyek ezen a pályán elindítottak és ott is tartanak.
Szakácsként pedig azt az elvet vallom, hogy egy jó étel elkészítéséhez három dolog kell: megfelelő alapanyag, megfelelő technológia és megfelelő hozzáállás. Ez a Mishto esetén is elsődleges alapelv, és mindvégig az is marad.”

Fleck Gábor, a MAGfesztivál szakácsa

Füzesi Geri

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Handpan koncerttel és több meditáció hangutazós kísérésével fellép a MAGfesztiválon Füzesi Geri is!

„Füzesi Gergely vagyok. Handpan előadó. 4 éve foglalkozom csoportos vagy egyéni meditatív koncertek és hangmeditàciók tartàsàval. Ezzel a különleges hangszoborral szívesen kisèrek jógaóràkat vagy veszek részt különböző elvonulásokon, kiállításmegnyitókon vagy meditàciókon, fesztiválokon. A handpan különleges éteri hangzása távoli helyekre viszi el az embert és a hétköznapokról egy kicsit elvonja a figyelmet. Dalaimat, kompozícióimat saját megèlèseim ihletik, minden melódia egy kis történetet mesél el amit az emberek könnyedén tudnak magukènak érezni.”

Füzesi Geri

Gaia Tree

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

A fesztivál zenei sokszínűségét fogja gazdagítani a GaiaTree is! Igazi táncolós, gyógyítós, szakrális világzene!
A GaiaTree különböző tradíciók világát elegyíti, megjelennek gyógyító dalok az amazonasi törzsi hagyományokból, meditatív handpan hangzásra épülő szerzemények, a szitár különleges éteri atmoszférát teremtő hangzásvilága, virtúóz klarinét játék, és a bulizni vágyók nagy örömére dinamikus, és igen táncos tempóra gyorsuló indiai kirtanok – ahol a résztvevők együtt énekelhetnek a zenekarral – és amikor a táncos hangulat igazán kiteljesedik, akkor elindulnak a GaiaTree stílusát leginkább jellemző „védikus-rap” jellegű dalok is.
A zenekart Varga Zsolti (Kirtan band, exOMos, Pachamama band, Downtown satori, stb) alapította. Zsolti a zenéről, és a GaiaTree-ról így fogalmaz: „A zene forrása a csend, ahogy a fizikai világ forrása a végtelen tér. A zene egy könnyed utazás zajos elménkből szívünk végtelen csendjébe” „A zene születésének lényegi, és mélységi helye a jelen pillanat. Az itt és most együtt dobbanó szívek közös tánca, ének, ritmus, és hangszerek egyidejű játéka hozza létre azt a kaput, mely a Lét örömére, a belső békére, a Mindenség végtelen szeretetére nyílik. A szívben fogant zene harmóniáival való utazás kellemesen simogató módja valódi természetünk felfedezésének.”
A GaiaTree zenekar tagjai: Varga Zsolti (ének, gitár, handpanek, dobok), Tóth Kern Enikő – ének, Takács Éva Bianka – ének, dobok. Paula Chelemen – klarinét, didgeridoo, Veress Zsolt – szitár, ének, Franczel Robi – basszusgitár, vendég: Merkl Tamás gitár.

Gaia Tree

Gelencsér András

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP
Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora. Előadásának címe: „Ábrándok bűvöletében – a fenntartható fejlődés korlátai”.
Az előadás a hirtelen mindannyiunk számára forróvá vált globális fenntarthatóság témakörét járja körül unortodox módon, kizárólag a természet- és mérnöki tudományok eszköztárával. Az előadó áthághatatlan természeti törvények talaján állva számol le a fenntartható fejlődésről táplált, a politikai és a gazdasági elit rövidtávú érdekeit kiszolgáló fényesen csillogó illúziókkal. Az előadót, aki a fenntarthatóság kérdéskörében a többséggel ellentétben „nem lóg a mesék tején”, kizárólag az emberiség jövőjéért érzett aggódás hajtja, előadásában őszinte és felelős együttgondolkodásra hívja a hallgatóságot. Hiszen itt számunkra valóban „a lét a tét”, nincs másik bolygónk és még egy zsetonunk az újrakezdéshez.
Ajánljuk mindenkinek, aki úgy érzi, hogy jelenleg a világban nem jó irányba mennek a dolgok, és akit mélységes aggodalommal tölt el saját és Földünk jövője. Feltéve, ha kellően bátor ahhoz, hogy kilépjen az alternatív valóságok akolmelegéből.
Gelencsér András levegőkémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Pannon Egyetem rektora, a levegőszennyezés és az éghajlatváltozás összefüggéseinek
nemzetközileg elismert kutatója. A globális fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretterjesztő könyv (Ábrándok bűvöletében – Akadémiai Kiadó, Budapest, 2022 https://akademiai.hu/ptudx00402-abrandok-buvoleteben.html) szerzője, a fenntarthatóság eddig elhallgatott szempontjait őszintén feltáró, milliós megtekintést elérő médiainterjúk

Gelencsér András

Gyulai Iván

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK

Nagy szeretettel várjuk a fenntartható kertészkedés hazai kiemelkedő alakját, Gyulai Ivánt a MAGfesztivál Öko Színpadára!

Gyulai Iván ökológus, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke, az Intézet igazgatója. Nevéhez fűződik a gömörszőlősi „fenntartható falu” kezdeményezés, amelynek nyomán Gömörszőlős a fenntarthatóság iránt érdeklődők „zarándokhelye” lett. Sokan ismerik a „Zsigerbeszéd” című filmsorozatot, és nézik a fenntarthatóságról szóló filmjeit a Youtube csatornán. 23 éve folytatja az általa kifejlesztett komposzthagyó mélymulcsnak nevezett, talajmegújító kertgazdálkodás gyakorlatát, amelyet egyre többen követnek. Elkötelezett híve a természetesnek, a természettel való együttélésnek, azt vallja, hogy a Föld nem a vastól, nem a műtrágyáktól, nem a vegyszerektől, hanem az élet tiszteletétől és szeretetétől terem.

Előadásának címe: Kertészkedés a természettel

Gyulai Iván

Heinczinger Mika

Categories: SZERDA, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Heinczinger Mika, a frissen Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Misztrál együttes alapító tagja nyitja a MAGfesztivál zenei programját!
Mika igazi természetközeli ember, aki gyerekkora óta zenél, rengeteg vers megzenésítése, közvetítése fűződik hozzá. A Misztrál és Mika repertoárjában is magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek alapvetően. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek világzenei irányzatokkal, az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemekig. A Misztrállal eddig tizenöt önálló lemezük jelent meg és számtalan fellépést tudhatnak maguk mögött a Kárpát-medencétől az Egyesült Államokig. Munkásságukat többek között Bartók Béla-díjjal, Balassi Bálint-emlékéremmel és Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Mika első önálló albuma Égigézők címmel 2017-ben jelent meg.

Heinczinger Mika

Juhász Zsolt

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

„Hosszú, hosszú idővel ezelőtt az emberi lények a maihoz képest egészen más minőségű tudatossággal, és ehhez illő kommunikációval és megismeréssel rendelkeztek. Erre a valaha létezett fantasztikus tisztánlátásra és intelligenciára ma is élő bizonyíték a Magyar nyelv és a hozzá természetesen simuló ősi írás, amit ma a legtöbbünk már csak rovásírásnak nevez.

Valaha mindez a fény korának, a fényes tudatosság embereinek volt a nyelve és az írása, amit csak a jóra, az IGAZ és NAGY-SZER-Ű EMBERI ESZMÉK virágoztatására lehetett használni. Hiszen ez a nyelv és ez az írás, a használóinak egy kész és kiforrott világképet közvetít, s az EMBER ahogy beszél, gondolkodik, nézi, használja az ÍRÁS-JELEKET, ösztönösen elindul a fény irányába a nemes ESZMÉK felé, hogy FEL-ESZMÉL-JEN, hogy beteljesítse az EMBERISÉG valódi feladatát.

A nyelv és az írás használóit ezért hívták úgy, a MAG népe!

Az Ősmagyar hitvilág nem veszett el, csak sajnos bujdosó a saját hazájában a mai napig!
Az ezzel kapcsolatban megjelent könyveim nem akarnak mást, csak hogy újra emlékezzünk!”
Címek és a megjelenés dátuma:
A MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNY AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ (2012)
A MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNY AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ II. (A TUDAT ÚTJA) (2013)
A ROVÁS JELRENDSZER MINT ÚTIKÖNY AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ (2014)
ŐSMAGYAR JEL-KÉP-EK (2015)
A ROVÁS JELRENDSZER LELKE (2017)
AZ IGAZSÁG AZ EMBERRŐL – A TUDATOSSÁG FORRADALMA (2018)

Juhász Zsolt

Karma Pema Dorje – Ölvedi Gábor

Categories: TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK, VASÁRNAP

Ölvedi Gábor énekes, torokénekes, ütőhangszeres zenész, multiinstrumentalista önálló mantrazenei projektje keretein belül szándéka, hogy a meditációban megtapasztalt végtelen, nyílt tereket és utazásokat megjelenítse a zenében és ezt megossza mindenkivel, aki szeretne rányílni, rálátni a belső világára. Szereti egyensúlyban tartani a tradicionális hangszeres- és énektechnikákat, szakrális szövegeket az újító gondolatokkal. Mindeközben előszeretettel vonja bele a modern világ eszközeit, hangszereit és látásmódját úgy, hogy a művészi szabadságnak és fantáziának is teret ad, és a hagyományok sarokköveit is tiszteletben tartja. 108 perces mantrakoncertjein a buddhista mantrák ragyogó ékkövenként jelennek meg, a legkülönbözőbb zenei foglalatokban, hiszen sokszor akár tíz hangszer is megszólal a koncerteken, a legősibb ütő és fúvós hangszerektől az olyan modern hangszerekig, mint a handpan. Több száz, vagy akár több ezeréves szakrális énektechnikákon keresztül rezegnek át a mantrák, amelyek így a legtöbbünk szívéhez utat találnak.

Karma Pema Dorje – Ölvedi Gábor

Keresztes Anikó

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK

Az Életmód Színpadon egy nagyon fontos téma is helyet kapott: a gyermekek étkezése. Vegán fesztivál lévén, mindenképp fontosnak éreztük, hogy beszéljünk erről. Keresztes Anikó dietetikus elfogadta a meghívásunkat, hogy „Mit egyen a gyermek?” címmel előadást tartson.
„Emlékszem, már egész kicsi gyerekkoromban is lenyűgözött az ételek világa. Ott álltam édesanyám és nagymamám mellett a konyhában, és áhítattal figyeltem minden mozdulatukat. Érdekesebb volt bármilyen játéknál. Nyolc-tíz éves koromban a tettek mezejére léptem: levettem a polcról a szakácskönyveket, és önállóan sütöttem-főztem az olvasottak alapján. Tizenévesen versenysportoló lett belőlem, s ekkoriban kezdett el érdekelni, hogy az étel azon kívül, hogy finom és illatos, milyen sokrétű dolog valójában. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy az, amit megeszünk, erős és közvetlen hatással van testünk működésére. Akkor el is döntöttem, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni. Így lettem dietetikus. Néhány, szakmában eltöltött év után azt éreztem, hogy még jobban tudnám segíteni a hozzám fordulókat, ha a konyhában még magabiztosabb lennék, így elvégeztem egy szakács iskolát is. A legjobb döntés volt; a két szép szakma egybegyúrva, az elmélet és a gyakorlat egymást támogatva, egy tökéletes egészt alkot. Kétgyermekes anyukaként a figyelmem automatikusan irányult a gyermekek táplálkozására, és ezzel megnyílt előttem egy új, kihívásokkal teli világ is egyben. A legizgalmasabb és sokszor a legnehezebb feladat a gyerekeket elnavigálni a huszonegyedik század buktatóin keresztül az egészséges táplálkozás irányába. Napi szinten tapasztalom saját életemben is ennek a nehézségeit, szépségeit, így igazán lelkesen, szívből tudom támogatni a hozzám forduló családokat. A fesztiválon is erről lesz szó, megosztom Veletek mindazt az elméleti és gyakorlati tudást, amit az évek során gyűjtöttem, hogy gyermekeink egy élhető bolygón, jó egészségi állapotban nőhessenek fel.”

Keresztes Anikó

Dr. Kiss Eszter

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK
Az életmód színpadon látjuk szeretettel Dr. Kiss Esztert, egy nagyon érdekes, sokakat érintő témával.
„Gasztroenterológus vagyok, képesített életmódorvos, a Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület oszlopos tagja.
„puffadok”, „fáj a hasam” „ilyen-olyan, de semmiképpen sem normális a székletem” „ezt, meg azt nem tudom megemészteni” „szerintem refluxom van” „kiütéseim vannak” „a zsírmájjal mi a baj?” „most akkor soha többé nem ihatok tejet?” „régóta tudom, hogy epeköveim vannak, foglalkoznom kéne velük?” „az édesapám vastagbélrákban halt meg, félek, hogy én is öröklöm”
Éveken keresztül hallgattam ezeket a gyakori mondatokat és a megszokott, megtanult forgatókönyv szerint jártam el a kivizsgálás, kezelés során. A nap végén pedig elhessegettem azokat a vissza-visszatérő zavaró gondolataimat, miszerint ennek nem így kéne lennie, egyszerűen nem kéne ennyi betegnek lennie, ha a betegségek forrását, mint egy csapot, el lehetne zárni. Nade, mi a betegségek forrása? Talán a megelőzésre kéne nagyobb hangsúlyt fektetnem? Talán azzal kéne foglalkoznom, hogy ne úgy érezzem, hogy minden nap egy tűzoltás? A szülési szabadság során volt lehetőségem gondolkodni és távolabbról is rá- illetve visszatekinteni a kórházi mindennapokra. Rájöttem, a megoldás: AZ ÉLETMÓD. Hiába tanultunk róla az egyetemen valamicskét, komplexitásában, teljes jelentőségét csak az életmódorvosi vizsgára készülve értettem meg. Most már úgy gondolom, csak így, ezzel a szemlélettel van értelme munkálkodnom, hiszen akármi is az akut helyzet, ami orvoshoz irányítja a pácienst, hosszútávon az életmód lesz számára is a megoldás.
Ezért örülök és megtisztelő, hogy egy, a holisztikus szemléletre nyitott, kíváncsi hallgatósággal beszélhetjük át az életmód jelentőségét a leggyakoribb emésztőszervi panaszokkal és betegségekkel kapcsolatban.”

Dr. Kiss Eszter

Kiss Zoltán Nitai

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZOMBAT
Kiss Zoltán Nitai a B terv önellátó közösségek alapítója, és az új független magyar B Plan közösségi oldal létrehozója https://b-plan.club/ .
16 éves kora óta a keleti spiritualitás útját járta, 37 alkalommal megjárva Indiát is. Egy nemzetközi jógaiskola alapítója és spirituális közösségek szervezője. Youtube csatornáján vagy új közösségi oldalán több száz videót találhattok a spiritualitás,  jóga, életmód és társadalom kritika témában. Közösségi felületeinek mottója az „egyszerű élet, magas szintű gondolkodás!”

Kiss Zoltán Nitai

Korpádi Péter

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK

Korpádi Péter, táplálkozás és életmód mentor, személyi edző. Péter abban tud segíteni, hogy egészséges és életvidám növényi étrendessé válj, anélkül, hogy jövendőbeli hiánybetegnek vagy extrémistának tekintenének! Hiszen a helyesen beállított növényi étrend egy csodás dolog a szervezetünk számára, sok krónikus betegséget tud megelőzni, vagy akár megfordítani is. Ez a táplálkozásforma pedig egyidős az emberiséggel, a történelmünk nagyjai közül sokan követték ezt az életmódot. Péter előadásából az fog kiderülni, hogy miként lehet fenntarthatóan ezt kivitelezni úgy, hogy kicsattanjunk az energiától és messzire elkerüljenek minket a betegségek.

Előadása címe: Növényi étrend, avagy a békés táplálkozás gyakorlatban

Korpádi Péter

Köves Alexandra

Categories: ÖKO Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP
Az előadás címe: „Megkérdőjelezni a megkérdőjelezhetetlent – A szokásos üzletmenet vége”
Évszázadokon keresztül az emberek hozzászoktak a szűkösség gondolatához, de a korlátokéhoz nem. Míg a szűkösség eszméje egy egyre fenntarthatatlanabb és egyre egyenlőtlenebb világba terelt bennünket, a korlátokban való gondolkodás fenekestül felfordítaná növekedési fétisre épülő világunkat. Míg lehet, hogy ez a szokásos üzletmenet végét jelentené, lehet, hogy – ha hajlandóak vagyunk megkérdőjelezni a megkérdőjelezhetetlent – a sarkon túl még egy jobb világ is létezhet. Vajon mi kell ehhez? Lehetséges a Nemnövekedés?
Köves Alexandra ökológiai közgazdász, a Corvinus Egyetem habilitált docense, aki az ökológiai közgazdaságtanhoz, a nemnövekedéshez és a döntéstudományokhoz kapcsolódó tárgyakban oktat és kutat, egy fenntarthatóbb és igazságosabb gazdaság kialakításának lehetőségeit keresve. Az ökológiai közgazdaságtan kutatási területét igyekszik szélesebb közönség elé tárni. „Zöld egyenlőség” címmel magyar podcast sorozatot vezet immár több mint 140 epizóddal, valamint az Economics for Rebels angol nyelvű podcast alapítója és házigazdája is. Az Európai Ökológiai Közgazdaságtani Társaság alelnöke.

Köves Alexandra

Kövi Szabolcs

Categories: CSÜTÖRTÖK, SZERDA, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK
Kövi Szabolcs, a meditatív relaxációs zene kiemelkedő hazai alakja is megtisztel bennünket a zenéjével a szerdai megnyitón és a csütörtöki meditációk hangutazásával is! Szerda este különleges koncertet is hallhatunk tőle!
„Kövi Szabolcs vagyok, saját magam készítem a meditatív és relaxációs hangulatú albumaimat. Hallgatóim 30 év alatt számos visszajelzést adtak, így állíthatom, hogy a CD lemezek alkalmasak meditáció, relaxáció közben, zeneterápiás célú használatra, lehet velük gyerekeket és felnőtteket altatni, nyugtatni, alkalmas háttérzeneként alkotótevékenységhez, tanuláshoz, jógához, lazító gyakorlatokhoz. Masszőrök használják munka közben, wellness létesítményekben, szaunákban, kozmetikában, szépségszalonokban hallható meditatív, relaxáló aláfestő zeneként.
Nagy szeretettel és odafigyeléssel készítem a zenéimet, kérem, fogadják munkáimat önök is így. Koncertjeimen gyakran pihenőszékekben fekve élvezhetik a zenét, arborétumokban, planetáriumokban, sóbarlangokban, művelődési intézményekben. 2020-ban megnyitottam a saját Zen-e termemet Balatonalmádiban, ahol hangágyas és ZeroG koncerteket tartok.”

Kövi Szabolcs

Laár András

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.
1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.
2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport gyógyító erejű mantrákat énekelt érte. Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és Földünk gyógyulásáért.
2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.
2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.
Lemezei:

 • Besenyő és a Költő (2006)
 • A Csőevő Duhajka meséi hangoskönyv (2008)
 • Tündértantra (2009)
 • Tündértantra 2. (2012)

Könyvei:

 • Laár Pour L’art (2004, 2008, 2019)
 • A Csőevő Duhajka meséi (2005)
 • Nem múlok el soha (2009)
 • 108 finomenális vegetáriánus receptek á la Laár (2010)
 • Laárma a köbön (2011)
 • Kiderülés (2012)

DVD-i:

 • Laár András: Már megin’ igazam van (2011)

Laár András

Dr. Lázár Imre

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK
Dr. Lázár Imre PhD, antropológus, belgyógyász, kutató izgalmas és összefüggések feltárásával teli előadása is helyett kapott a MAGfesztivál Tudatosság Színpadán, címe: „Ecce E-K-O – Humán ökológia transzcendens nézőpontból”.
Dr. Lázár Imre végzettsége szerint belgyógyász, pszichoterapeuta, antropológus, a Semmelweis Egyetem orvosi antropológia részleg korábbi vezetője, majd az orvosi humántudományok kutatócsoport vezetője. Orvosi antropológiát, pszichoneuroimmunológiát, életmódorvostant oktat. Kutatási területei: orvosi antropológia, szakrális kommunikáció, szervezeti kötődés, pszichoimmunológia, pszichofiziológia.
A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció Tanszékén egyetemi docens, az egyetem hittudományi doktori iskolájában valláslélektani és vallásantropológiai (kötődés és spiritualitás) területen habilitált. Oktatott tárgyai közé tartozik a szemiotika, kulturális antropológia, kultúraközi kommunikáció, kulturális tanulmányok, egészségpszichológia, stresszmenedzsment, orvosi antropológia, pszichoneuroimmunológia, vallásantropológia és humánökológia is.

Dr. Lázár Imre

Makoldi Gizella

Categories: CSÜTÖRTÖK, MŰVÉSZEK, JÁTSZÓHÁZ, PÉNTEK, SZOMBAT
A fesztiválon önálló helyszínt kap az alkotás, kreatív közös teremtés, mandalakészítés!
„Az Alkotó Térben batikolásra hívlak Benneteket, hogy ráhangolódva a középpontunkra, egyensúlyba kerülve, létrehozzunk olyan közös alkotásokat, amelyek a Világhoz való viszonyunkat tükrözik, megindítva, – formát adva, egyfajta kiteljesedésnek, virágzásnak.
Tiszta vonalakkal, a színek erejével, a viaszos batik technika lendületével, szabadságával, lehetőségeivel fessünk közösen!”
Makoldi Gizella – alkotó ember -, az – Egy hely – műhely szervezője.

Makoldi Gizella

Dr. Makra Milán

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT

Dr. Makra Milán orvos, bajor erőemelő-bajnok

„Doktori címemet a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem 2005-ben, 2011-óta radiológus szakorvosként, 2015 óta pedig főorvosként dolgozom Németországban.
Az egészséges táplálkozás és a sport számomra mindig is fontos volt, kamasz korom óta keresem a tudományosan legmegalapozottabb módszereket. A teljes értékű táplálkozásra egy belgyógyász kollégám, egyben erőemelő edzőtársam irányította rá a figyelmemet, aki nyugdíjba vonulása után, 79 évesen lett a korcsoportjában ezüstérmes a német bajnokságon. Életem első bajor bajnokságán már én is hónapok óta vegán sportolóként vehetettem át az aranyérmet.

Munkám során nap, mint nap szembesülök betegeim érrendszeri, ízületi és mozgásszervi elváltozásaival és a rák pusztító valóságával. Ma már tudom, hogy a megfelelő életmód ezen betegségek egy jelentős részének a kialakulását késleltetheti vagy akár elkerülhetővé teszi. A betegség felismerésekor foganatosított változtatások jelentősen javíthatják az életminőséget, sőt, egyes esetekben akár visszafordíthatóvá is tehetik a degeneratív folyamatokat.

Napjainkban az orvosok mindenhatóságában bízunk és tőlük várjuk a gyógyulást. Pedig saját érdekünk idejekorán felelősséget vállalni saját egészségünkért. Ennek egyik eszköze a teljes értékű növényi táplálkozás, mai tudományos ismereteink szerint a legmegfelelőbb étrend egészségünk megőrzése és helyreállítása érdekében.

Dr. Makra Milán

Mireisz László

Categories: TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója. Tanítási területe a buddhista filozófia, a buddhista gyógyászat és a szimbólumrendszerek. A fesztiválon „nyugati és keleti orvoslás, őselemek, őstörvények, egyensúly” témában hallgathatjuk majd!
„Pontosan negyven éve vettem menedéket, amikor is az Agniszama nevet kaptam, ami szabadfordításban azt jelenti, hogy „tüzes” vagy „tűzszerű”. Ezt egyfelől úgy értelmeztem, hogy a láng őrzése lett a feladatom, másfelől pedig úgy, hogy lehetőségemben áll a láng ellobbanásának megvalósítása.
Ha a láng őrzése alatt a minden kötöttséget és ostobaságot felégető tudás lángját értem, akkor igyekeztem ezt megtenni azzal, hogy negyven éve rendíthetetlenül képviselem és tanítom Buddha tanítását, a megvilágosodás és a megszabadulás lehetőségét és a törekvés fontosságát. Ha pedig a láng ellobbanásának megvalósítására utal a buddhista nevem, akkor pedig a mahájána útján tett rendíthetetlen törekvésre ösztönöz a kapott név, és törekszem is arra, hogy a szamszára és a nirvána egységét és minden dolog üresség természetét belássam, éljem és a cselekedeteimet vezérlő eszmévé tegyem.
Az életem egyéb területeire pedig az igaz, amit Nágárdzsuna mond:
„Evés, ivás, alvás és szeretkezés, ember és állat közös ezekben.
És mégis mi az, ami megkülönbözteti őket?
Ez nem más, mint a megvilágosodásra való törekvés.”

Mireisz László

Nádas Dávid Abaksa

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Meditációk hangutazós támogatásával és a pénteki örömzenélésben velünk lesz a MAGfesztiválon Nádas Dávid Abaksa is!

„Hangutazásokat, szereket, elvonulásokat, dobköröket, örömdobolásokat és dobkészítő táborokat tartok. Legkedvesebb ütőshangszereim a sámándobok, keretdobok, darbukák, djembék és a cajonok. Játszom didgeridoo-n, és folyamatok kíséréséhez kiváló társam a nyelves dobom és a hangtálaim.
Szerintem a spiritualitás a pillanat, a most ítélkezésmentes megélése, befogadása, tapasztalása. Így kapcsolódva önmagunkhoz és a környezetünkhöz. Nem vagyok vallásos, a szeretet erejében hiszek. Feladatomként kaptam, hogy az élő zene rezgésein keresztül élhessük meg együtt, amit éppen akkor, s ott kell tapasztalnunk.”

Linkek:
honlapom: https://nadasdavid.hu
zenéim: https://abaksa.bandcamp.com/

Nádas Dávid Abaksa

Nemessányi Roland

Categories: CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK, VASÁRNAP

A MAGfesztivál zenei programját fogja színesíteni Nemessányi Roland, meditációk hangutazós támogatásával és örömzenéléssel.

„Nemessányi Roland vagyok, a Balaton-felvidéken élek családommal természetközeli létformában. Hangfürdőket vezetek gongokkal, tibeti hangtálakkal, sámándobbal, természethangokkal, szakrális rezgésekkel. Hagyatkozom intuícióimra és a zengő meditációkban résztvevők érzéseire figyelve alázattal igyekszem szolgálni a jelen lévők hangutazását, hogy a legmegfelelőbb hangok szülessenek meg az adott térben.
Az évek során a sámándobolás, torokéneklés, és szívből zenélés váltak nálam hangsúlyossá. Kedvelem a dorombot és táltos énekeket, a változatos hangutazásokat. Az örömzenélések, együtt rezgések különösen gyógyítóak tudnak lenni tűz körül, egy jurtában, egy szakrális térben, vagy bárhol, ahol helyén való megélni az egység élményt egy szeretetteljes biztonságot adó közegben. Az ének, a zene fényesítik a lelket, mindenki megtalálhatja benne örömét, gyógyulását.

A MAG fesztiválon meditációk kíséretére kértek fel, hogy támogassam a befelé figyelés kiemelt pillanatát a legalkalmasabb hangokkal, valamint az esti örömzenélésekben is közreműködök.
Hangfürdő gongokkal, hangtálakkal, szakrális rezgésekkel, szakrális rezgésekkel.”

Nemessányi Roland

Omkára – Veres András

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Ómkára – Veres András a Sivananda Jógaközpont elnöke, vezető jógaoktatója és alapítója. A Magyar Jógaoktatók Szövetsége tiszteletbeli elnöke.

„Vannak, akik a sötétben való közlekedés képességét fejlesztik művészi szintre és vannak, akik megtanulnak mécsest gyújtani, hogy lássanak. Mindkét ösvény izgalmas. Lehet választani”

Én is választottam. A Sivananda Jógaközpont elnökeként jógát gyakorlok és tanítok. Családban élek. Civil hivatásomat, a repülést utasszállító repülőgép-kapitányként gyakoroltam. 40 év repülés után vonultam vissza.

Néhány sorsformáló sarokpont:
1980. Dr. Vigh Béla: Jóga és az idegrendszer című könyve.
1985. Keleti kultúrák iránti érdeklődés, vegetárius táplálkozás-reformmal egybekötve.
1987-től kezdtem rendszeresen gyakorolni Selva Raja Yesudian Sport és Jóga című kiváló könyve alapján. A gyakorlás és a táplálkozás-reform hatására a hosszú évek óta panaszt okozó egészségügyi problémáim fokozatosan megszűntek.
1991. Hatha jóga ismereteimet, Satyam Ashik jóginál tökéletesítettem.
1993. New York. „A nagy találkozás” a Sivánanda rendszerrel. Egyszerre megkaptam mindent, amire egy keresőnek szüksége van: Mestert, útmutatást, gyakorlási lehetőséget, a tudás forrásait megtestesítő könyveket, egy nyugodt szigetet, ami lágy nyugtató zenéjével, keleti illataival, nyíltszívű barátságos jógázóival, ízletes indiai ételeivel számomra a paradicsomot jelentette egy lüktető nagyváros szívében. A New York-i jógaközpontot vezető Swami Gajanananda személyes példamutatása és inspirációja a mai napig élő emlék bennem.
1995. Dél-India (Dhanwantari Ashram) jógaoktatói tanfolyam, mantra és név beavatás. Innen indult Omkára.
1995. Spirituart Jóga Stúdió alapítása.
1996. A Spirituart Jóga Alapítvány és a Sivananda Jógaközpont létrehozása.
2003-2012 Többszöri visszatérés inspirációért és tanulás céljából a Himalájába, a risikési Sivananda Ashramba.
2006-2009 Alapító elnökként szolgáltam a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületet.
1996-óta a hazai Sivananda jógaközösséget segítem oktató társaimmal és önzetlen segítőinkkel közösen. AUM

Omkára – Veres András

Dr. Pais Enikő

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Dr. Pais Enikő konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, életmódorvos (dipl. IBLM), növényi táplálkozás szakértő (eCornell) és a MOTE (Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület) közétkeztetési munkacsoportjának vezetője.
„2005 óta dolgozom fogorvosként, szakterületem a konzerváló fogászat és fogpótlástan. 2022-ben elvégeztem az T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies Plant-Based Nutrition kurzusát, csakúgy mint Michael Klaper, MD MMF Master Class in Plant-based Clinical Nutrition mester kurzusát, valamint az American College of Lifestyle Medicine Core Competencies és Foundation of Lifestyle Medicine Board Review kurzusait, részt vettem az ACLM 2022-es konferenciáján, majd 2022 őszén sikeres nemzetközi vizsgát tettem életmódorvoslásból.
Szakmámban csakúgy, mint az élet minden területén maximalista vagyok, szeretem a kihívásokat és az újdonságot. Minden nap szakítok időt sportolásra, olvasásra, relaxálásra, mert hiszek abban, hogy csak feltöltődve lehet kellő alázattal, odafigyeléssel tökéletes munkát végezni. Magam is teljes értékű növényi étrenden élek (szeretek főzni :)) és igyekszem az életmódorvoslás minden területét beépíteni az életembe. Van egy kiskutyám, akivel rendszeresen járjuk a természetet és egy gyönyörű kertem házikóval, ami állandó feladattal lát el.
Érdekel a világ, amiben élek, minden kultúra az emberiség újabb és újabb arcát mutatja, ami toleranciára nevel. Jó volna, ha mindenki sokat utazhatna, hogy tanulhassunk egymástól. Magyarországon kívül éltem már az USA-ban, éltem és dolgoztam Írországban, Angliában és Norvégiában.”

Dr. Pais Enikő

Paksi Zoltán

Categories: SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Paksi Zoltán – asztrozófus, asztrológus, író, előadó, gyógyító, az asztrozófia rendszerének megalkotója és iskolájának megalapítója, amelynek mentén ma már jónéhány nagyszerű asztrozófus dolgozik azon, hogy mélyebben értsük milyen összefüggések is vannak az égre rajzolva, milyen Isteni Szándék keretezi az életünket!
Munkájának és foglalkozásának különlegessége, hogy a csillagok mélyebb üzeneteinek megértésre koncentrál. Mivel az asztrológia kifejezésben: az astro előtag csillagot jelent, a logos, a teremtő igét, azt vallja, hogy „Az asztrológia, a csillagok fényéből születő, s általa létrejövő teremtő erők megismeréséről, s azok alkalmazásáról kell, hogy szóljon a neve alapján!”. Míg „Az asztrozófia magyarul csillagbölcseletet jelent. A megértés, az őselvek külső-belső felfedezésének az útja. Az asztrozófia inkább a belső, míg az asztrológia inkább a külső megjelenése a mágikus csillagismeretnek. Természetesen a kettő együtt alkot teljességet. Az ősi bölcselet szerint a Teremtő a Földre érkezett gyermekeinek, az embernek a tudást csupa-csupa fénnyel, tehát a csillagokkal az égre írta, hogy e világban elvégezhesse a küldetését, majd visszatérhessen Őhozzá, Haza, a Fénybe. Ezt a tudást őrizte az asztrológia addig – i.e. 500 körülig –, amíg a csillagok üzenetét ki nem vették ebből a csodás tudományból”. Az asztrozófia éppen abban segít, hogy az Ősi Tudás visszatérjen hozzánk!
Paksi Zoltán könnyed meseként képes előadni a mély, lényegi tanításokat! Nagyon várjuk előadását és a vele való beszélgetést a MAGfesztiválon, ahol arról lesz szó, hogy éppen miben leszünk 2023 nyarán, beágyazva az aktuális időszakot egy átfogó áttekintésbe a következő évekre vonatkozóan, különösen a Földön való Tudatosodás szempontjából, illetve arról, hogy mi is az a Vízöntő időszak/kor: van-e ilyen, mit is jelent, hogy érdemes viszonyulni hozzá.

Paksi Zoltán

Párkányi Gergely

Categories: CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

A tábortüzes örömzenélések gitáros hangadójaként velünk lesz a MAGfesztiválon Párkányi Gergely is!

„Húszéves korom óta énekelek és gitározok. 2019-ben ismerkedtem meg a szertartásos zenével: a medicin dalokkal, ikarokkal, hindu mantrákkal és a magyar sámáni hagyomány egy-egy újkeletű hajtásával. Mély, sorsfordító tapasztalásokat éltem meg, amik hatására elengedtem a korábbi „népszerű” dalokat, és teljes figyelmemmel a mágia, misztikum és a sámáni utazások felé fordultam.
Az ezt követő években rendszeresen zenéltem Sajtos Sándorral („Sajti”), a HUG fesztivál tábortüzei mellett-, voltam zenei elvonuláson a Medicina zenekarral és megfordultam zenei segítőként Pável/Pan Norbi („Mackó”) Sing Your Prayer workshopjain.
2022 tavaszán ott hagytam vállalati tréneri állásomat és közel egy évre teljes figyelmemmel a zenélés-, valamint a spirituális útkeresés felé fordultam.
Együttest alapítottunk Gergely Annával, Stark Helgával és Erdőssy-Bóta Bencével Colibrí Volador (Szárnyaló Kolibri) néven. Két Magnet Házas koncert után 2022 nyarán felléptünk az Everness fesztiválon is. Szintén ezen a fesztiválon tartottam a teret Gauranga Das (Szűcs Gábor „Jógasámán”) hangutazásán, amit egy másik kollaboráció is követett a Nomád Jógában.
Miután sokszorosan megtapasztaltam, hogy mekkora csoda élhető át a közös zenélésen keresztül, szándékom hogy szeretnék minél tisztább csatornává válni: gyógyító energiákat lehozni a földi síkra, segíteni az embereknek, hogy kapcsolódjanak legmélyebb isteni önmagukhoz – és ezáltal egymáshoz.”

További részletek:
https://sites.google.com/view/llavemisteriosa/home

 

Párkányi Gergely

Preyer György

Categories: CSÜTÖRTÖK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK
A Tudatosság Színpadon egy fontos, gondolatébresztő előadást hallgathatunk Preyer Györgytől, Vegánság és Ahimsza témában!
Preyer György vaskalapos abolicionista, vegán márkamenedzser, pizzaspecialista és édesapa. Az egykori veganlettem.hu blog szerzője, a Vegan Food Fest események szervezője és a Vegazzi Specialty Pizzeria megálmodója. Interaktív előadásában rávilágít, hogy a veganizmust miért problémás összemosni az ahimsza szellemiségével.

Preyer György

Simon Boglárka

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP

Simon Boglárka személyi edző a mindennapi edzésünk mellett négy érdekes, fontos, edzéssel-testmozgással kapcsolatos előadással is készül. Címek és témák:
Mozgás és Egészség – Az edzés jótékony hatása testedre-pszichédre. Mozgásszegény életmód következményei-betegségei.
A mozgás elkezdése és kivitelezése – Az edzés prevenciós hatása az időskori problémákra. Miért fontos jól emelni?
Energia felhasználás – Mikor is égetsz zsírt, hogyan is hat a különböző edzés típus az anyagcserédre.
Izomláz és Tévhitek – Mitől is jó egy edzés, hogyan válassz oktatót-edzőt-órát. Mi a valóság és mi a megtévesztő kirakat.
„Az évek alatt szerzett tapasztalataim és tanulmányaim során fontossá vált számomra, hogy segítsek az embereknek megtanulni egészségesen-minőségben élni, amely nagy részét a mozgás és táplálkozás teszi ki.
Szeretném megszerettetni mindenkivel a mozgást, aki hozzám fordul, hogy a hétköznapok könnyebben-boldogabban teljenek. Mert a sport nem pusztán edzés: Szórakozás, kikapcsolódás, feltöltődés, szellemi és testi frissesség, erő, energia, egészséges életmód.”
Tanulmányok:
Semmelweis TSK Humánkineziológia BSC
Testnevelési Egyetem Humánkineziológia MSC
IWI Személyi edzői
FMS Funkcionális Mozgásminta Szűrés
PWRON Energy System Training
GFM Ground Froce Method Instruktor
TRX Instruktor
Oxygen Advantage
MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem Kínai Medicina Metafizika

Simon Boglárka

Somfai Dávid Márton

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÖKO Színpad – ELŐADÓK

Dr. Somfai Dávid Márton a környezettudományok doktora, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának kutatója-oktatója. Fő kutatási témája a természetközeli szennyvíztisztítás és ennek magyarországi alkalmazhatósága. 2014 óta oktat ivóvízkezelés és szennyvíztisztítás témában a pécsi MIK-en, ahonnan ő maga is elindult. Természetszeretete kellő motivációt ad nemcsak munkája, hanem magánélete során is, ezáltal törekszik a környezettudatos életmódra és annak népszerűsítésére. Előadásában bemutatja a természetközeli szennyvíztisztítási módszereket és az ökologikus vízgazdálkodás lehetőségeit.

Előadásának címe: Ökotudatos épületvízgazdálkodás és természetközeli szennyvíztisztítás

Somfai Dávid Márton

Szántai Lajos

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK
A magyar népmesék bölcsességéről hallgathatjuk a MAGfesztiválon Szántai Lajos művelődéstörténész népmesekutatót.
Szántai Lajos a magyar nép történelmével, hagyományaival foglalkozó kutató. Főként a néphagyomány, a középkori krónikák és legendák képi üzeneteivel foglalkozik, ezek alapján fogalmazza meg a magyarság eredetével és küldetésével kapcsolatos gondolatait.
Több évtizedes előadói pályafutása során több ezer előadást, sorozatot tartott jeles történelmi személyiségekről, többek között Atilláról, Szent Istvánról, Szent Lászlóról, Hunyadi Mátyásról, II. Rákóczi Ferencről, József Attila költészetéről, nem megfeledkezve más jelentős személyiségekről, eseményekről, a magyar művelődéstörténet kincsestáráról, a népmesékről, a Pilis titkairól, a Pálos-rendről és a Képes Krónikáról sem.
Külföldi útjai során többször is megfordult Egyiptomban, járt Kínában, a kaukázusi országokban, a Közel-Keleten, Észak-Amerikában, Ausztráliában és természetesen bejárta a Kárpát-haza területét is.
Alapvetéseit többek között Horvát István történész, Solymossy Sándor népmesekutató és Ipolyi Arnold munkásságára alapozta. Kezdetben a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézetben tanult. Első publikációi is itt, a Buddhista Misszió által kiadott USzO-füzetekben jelentek meg, a magyar népmesékről.

Szántai Lajos

Dr. Szentgyörgyi Barbara

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

“Végzettségem háziorvos szakorvos, de többet dolgoztam sürgősségi osztályokon, illetve a Nemzetközi Életmódorvosi Társaság szakvizsgáját teljesítettem (életmódorvos – IBLM diploma, növényi táplálkozás szakértő – eCornell). 2017 óta vezetem a jelenlegi nevén Fehér Oroszlán Egészségfejlesztő Alapítványt, illetve a 2021. áprilisában alakult Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület elnöke és a Növényi étrend a teljes életért című könyv szerzője vagyok (korábbi nevemen – Dr. Iller Barbara).
Gyerekkorom óta orvos akartam lenni, de hamar letisztult előttem, hogy a gyógyításnak, gyógyulásnak sokféle útja van. Szerettem volna minél többet megismerni, hogy egy komplex képem legyen a különböző utak alkalmazhatóságáról, hatékonyságáról, veszélyeiről, korlátairól és kombinálhatóságáról. Holisztikus szemlélettel képzelem el a gyógyítást, a nyugati orvostudomány mellett az életmód és a lelki egészség szerepét is tiszteletben tartva. Már az orvosi egyetem előtt és alatt is képeztem magam alternatív és komplementer módszerekből, jelenleg természetgyógyászati és ajurvédikus ismereteket gyűjtök.
Összességében mindig abban szerettem volna segíteni, részt venni, hogy “ébredjünk”, szabadok legyünk, felelősséget vállaljunk, emiatt a munkám egyre nagyobb részét teszi ki meditációk tartása, lelki oldások vezetése és egy önálló energetikai módszer, jelenlegi nevén KolibriEnergia oktatása.”

Dr. Szentgyörgyi Barbara

Szentgyörgyi Horváth Zoltán

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, PÉNTEK, SZERDA, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

„Energiaközvetítést és meditációt oktatok. Több mint 20 éve gyakorlok különböző tudati és spirituális technikákat, 15 éve foglalkozom energetizáló módszerekkel. Több mint 25 éves oktatói tapasztalatom van, amelyen belül 20 év felnőttképzési tréningek vezetése, 8 év felsőoktatási és 7 év sportoktatói tevékenység. PhD fokozattal rendelkezem, dolgoztam tudományos kutatóként az MTA megbízásából, voltam tanszékvezető, közigazgatási vezető, és nemzetközi szervezetfejlesztési projektek vezetője, számos szakkönyvnek és tananyagnak voltam a szerzője, társszerzője, könyveim 4 nyelven mintegy 100.000 példányban jelentek meg.

Az utóbbi években figyelmem és munkám fókuszában a mentális, érzelmi és fizikai állapotunk hátterében álló energetikai folyamatok vizsgálata és megértése áll, különösen az, hogy hogyan tudunk tudatosan változtatni az energetikai állapotunkon. Ennek jegyében indítottam el a minden más technikától független, tudatosodást segítő, önismereti, önfejlesztő módszert, amelyet jelenleg KolibriEnergiának nevezünk. Segítségével végezhetünk tudaton és kézen keresztüli energiával való feltöltést, energetikai tisztítást, védelmet, átalakítást, valamint karmikus oldást is, és részét képezik önálló meditációs gyakorlatok is. A módszer – amely maga is egy folyamatosan fejlődő, alakuló, a különböző tudatszintek megértését és meghaladását segítő minőség – harmonikusan tudja támogatni a személyiség fejlődését.”

Szentgyörgyi Horváth Zoltán

Szilágyi Ferenc PhD

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÖKO Színpad – ELŐADÓK

„Szilágyi Ferenc vagyok, a BME Építőmérnöki Karának címzetes egyetemi tanára. Eredeti végzettségem biológia-kémia szakos középiskolai tanár. Az egyetem elvégzése után a Vízgazdálkodási Tudományos Kutatóközpontban, később pedig a BME ÉMK Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszékén dolgoztam. Kutatási és oktatási területem a vízgazdálkodással kapcsolatos vízi ökológiai kérdések vizsgálata volt. Igyekeztem az ökológiai szemléletet meghonosítani az építőmérnökök körében. Híd szerettem volna lenni a mérnökök és az ökológusok között. Rámutattam a hallgatóknak a mérnöki tevékenység ökológiai hatásaira. A korábban alkalmazott vízépítő-mérnöki megoldások helyett felhívtam a figyelmet olyan létező műszaki megoldásokra, amelyekkel a társadalmi és az ökológiai vízhasználat jobban összehangolható. Több, mint négy évtizeden keresztül a felszíni vizek vízminőség-védelmével, vízminőség-szabályozásával, a vízgyűjtő-gazdálkodás környezetkímélő megoldásaival, az emberi tevékenység vízi ökológiai hatásaival, és az utóbbi időben az ökoszisztéma szolgáltatásokkal foglalkoztam. Fontosabb kutatási területeim közé tartozik a tavak és tározók eutrofizálódásának, az éghajlatváltozás, az ózonlyuk és a savas eső vízgazdálkodási hatásainak vizsgálata, valamint az integrált vízgazdálkodásban rejlő lehetőségeknek az elemzése, és felmerülő vízhasználati konfliktusok kezelése. Szem előtt tartottam a felszíni vizek ökológiai mederrendezésének lehetőségeit, a vizes élőhelyek megőrzését, a kistelepülések természet-közeli szennyvíztisztítását, és általában az ökológiai és természetvédelmi szempontokat a vízhasználatokkal kapcsolatban. Sokat törődtem azokkal a kihívásokkal, amikkel a jövő nemzedékeinek szembe kell néznie az emberiség fejlődése(?) kapcsán. Gondolkoztam azon az emberiség jövője kapcsán, hogy vajon igaza van-e Ashleigh Brilliant-nak, aki egykor azt mondta más kontextusban: „Talán szerencse, hogy ilyen lassan haladok, mert lehet, hogy rossz irányba megyek”.

Szilágyi Ferenc az ökológiai szemléletű vízgazdálkodásról tart nekünk előadást.

Szilágyi Ferenc PhD

Urafiki

Categories: CSÜTÖRTÖK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

Benny Bettane 2021-ben Antwerpenben alapította Jur the Fresh gitárossal az Urafiki duót. Gyógyító zenei hangzás, trip hop, és flamenco hullámzás, ez Benny és Jur együttműködésének lényege. Az Urafiki szuahéli nyelven a barátságot jelenti, amit zenéjük közvetíteni szeretne. Megalakulásuk óta több fesztiválon is felléptek. Néhány nappal ezelőtt pedig megjelent az első EP-jük is „Inner Paths To Outer Space” címen a Spotify-on és a YouTube-on is.

Urafiki

Vágtázó csodaszarvas

Categories: PÉNTEK, TUDATOSSÁG Színpad – ZENÉSZEK

A Vágtázó Csodaszarvas az életenergia teljébe hajít, ahol mindannyiunk közös tudatalattijának világát az őserő táplálja. Zenéjük egy nagyobb valóság felé közelítő, hátborzongató eljárás az élet egyre erősödő átélésére. Koncertjeiken az örökérvényű emberi összetartozás, a barátság, az életöröm, az élet nagyszerűségének élménye csap fel, s hívja elő belőlünk a lélek manapság ritkán megelevenedő mélyvilágát.
Szent révület ez, ami valami olyat ad vissza az embernek, ami ugyan el nem veszett, de ilyen minőségben ritkán jelenik meg életünk sodrában. Elementáris, ösztönös, ezzel együtt mégis ott vannak a magasabb szférák, lelkünk legmélyének örömkiáltásai, a valódi szabadság szelleme, a természet, az istenek és az ember között átívelő híd.
A Vágtázó Csodaszarvas muzsikája az égig ér, és még azon is túl, örök lánggal a közepén. Tűz, ami bennünk, lelkünk mélyén él, ott lüktet örökké.

Vágtázó csodaszarvas

Veres Mónika

Categories: CSÜTÖRTÖK, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK

Előadóink között fogadjátok szeretettel Veres Mónika asztrozófust! Előadásának címe: Az új korszakban rejlő varázserő
„Az idei évben már elindul az a nagy kozmikus megtisztulás, ami pár év leforgása alatt valószínűsíthetően gyökeres változásokat hoz az emberiség, így a Kárpát-haza sorsában is. A sorsfordító Plútó vízöntő tísztító vízében való megfürdése ugyanis minden halott, idejétmúlt „rendszert” alaposan megújít. Csak a valódi szeretet alapú, az örök érték alapú maradhat meg hosszú távon. A nagy megújulás és felszabadulás ideje vár ránk, de érdemes figyelni néhány dologra, hogy a legjobbat hozd ki belőle most is! Erről is fogok beszélni a júliusi előadáson. Mire figyelj tudatosan, hogy éld meg jól az energiákat, hogy szárnyalj és ne zuhanj? Milyen mágikus eszközeid vannak ehhez, melyet egyszerűen is tudsz működtetni a hétköznapokban? Mit üzennek minderről a csillagok ragyogó fényjelei, mint ősi szimbólumok?”
Forrás: www.csillagtitkok.hu

Veres Mónika

Vörös Ákos

Categories: ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK, SZOMBAT, TUDATOSSÁG Színpad – ELŐADÓK, VASÁRNAP

Reggeli jógaórákon, mantrázás alkalmával és egy izgalmas előadás keretében is találkozhatunk Vörös Ákossal, akit tűzjárásokról is ismerhetünk! Előadása témája a tudat hatása a testre, az anyagra.
„Vörös Ákos PrAkash vagyok, 30 éve a Samadhi Kör spirituális közösség és iskola vezetője.
A klasszikus Jóga már 40 éve a munkám és Utam alapja. Kundalíni Jóga tanárként, a saját Kundalíni fúziós jógáimat tartom, melyet kezdettől a hagyományos mantrákkal és feldolgozásokkal is együtt gyakorlok és tanítok.
Egyik fő tréningem a Samadhi Intenzív, a legendás Megvilágosodás-Intenzívre épülő gyakorlati tréning, elvonulás. A másik az önismeret mély szellemi alapja, az Enneagram típustan. 1994-ben a fordításomban jelent meg az első magyar nyelvű Enneagram-könyv, a tanítóm, Eli Jaxon-Bear műve. Később tapasztalataim alapján megírtam saját könyvem a témában, amelynek második, bővített kiadása nemrég jelent meg magánkiadásban.
Szeretettel várok mindenkit a rendszeres élő és online programjainkra, akit a mély, gyakorlati és intenzív, gyors változásokat hozó önismeret érdekel.”

Vörös Ákos

Vörös Tara

Categories: CSÜTÖRTÖK, ÉLETMÓD Színpad – ELŐADÓK

„Vörös Tara vagyok, textilművességet tanultam és a mesterszakos diplomaprojektem során, ahol a légzés vizuális megfogalmazásával foglalkoztam, kezdtem elmélyülni különféle légzéstechnikák világában, válaszokat keresve az asztmámmal kapcsolatban.
Szerencsésnek érzem magam, hogy jógával és spiritualitással átitatott környezetben nőttem fel és jelenleg a Sivánanda Jógaoktató Alapképzésen tanulok, hogy mélyebben is elsajátítsam többek között a Pránajáma, a jógalégzés tanításait.

Olyan kérdések foglalkoztatnak, hogy milyen az egészséges légzés? Hogyan segíthet a mindennapi életünkben, ha megtanulunk a légzésünkre figyelni és irányítani azt? És végül, de nem utolsósorban miért lett az utóbbi években „divatos” a légzésünkkel foglalkozni?

Szeretettel várok mindenkit, hogy együtt lélegezzünk!”

Vörös Tara

Jegyvásárlás

  A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

  A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

  Bezárás